Nieuws en pers

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Zoals de oprichting van een nieuwe commissie of interessante uitzendingen op televisie? Op deze pagina leest u hierover meer.

Voor persvragen: bel met de afdeling communicatie via 070 - 310 53 10. 
Of stuur een e-mail.

28-10-2014
Nieuw Hoofd Juridische Zaken

Na 29 dienstjaren wordt Koos Nijgh als Hoofd Juridische Zaken opgevolgd door Lucia Melcherts. Lees verder

Eerdere berichten

16-10-2014
Geschillencommissies Notariaat verhogen schadevergoedingsbedrag

Tot nu toe konden de consumentengeschillencommissie en de zakelijke geschillencommissie voor het Notariaat alleen geschillen behandelen als de schadevergoeding maximaal € 5.000,- was. Per 16 oktober 2014 is dit bedrag verhoogd naar € 10.000,-. Dit hebben de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Consumentenbond afgesproken.

Lees verder

3-4-2014
De jaarverslagen 2013 zijn uit

In het kader van hun kwaliteitsbeleid, kozen in 2013 weer 8 sectoren voor het oprichten van een geschillencommissie. Daarnaast is er een positieve versterking vanuit de overheid van de alternatieve geschilbeslechting zoals De Geschillencommissie die uitvoert. Onder andere door de vastgestelde Europese ADR Richtlijn, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg en de opschaling naar de wettelijke Geschillencommissie Auteursrechten, krijgt de geschilbeslechting van De Geschillencommissie steeds meer een prominente positie in onze maatschappij.

Lees verder

31-1-2014
Geschillencommissie Bruidsmode en Maatwerk

Vanaf 1 februari 2014 heeft de Geschillencommissie Textiel en Schoenen een nieuwe naam: de Geschillencommissie Bruidsmode en Maatwerk.

Lees verder

20-1-2014
VastgoedPRO brengt geschilbehandeling en tuchtrecht onder bij De Geschillencommissie

Makelaars van VastgoedPRO zijn standaard aangesloten bij De Geschillencommissie. Hun klanten konden daardoor al langere tijd klachten voorleggen bij deze instantie. Per 1 januari 2014 brengt VastgoedPRO ook tuchtrecht onder bij De Geschillencommissie. Hierdoor worden zowel tucht- als geschillenzaken behandeld door een onafhankelijke externe partij, wat voor klanten van de aangesloten makelaars extra zekerheid biedt.

Lees verder


Pagina 1 van 2